logo-jba06

logo-jba06

Ook “nieuwe” bootbezitters kunnen per 1 april veilig en verzekerd hun boot verhuren met nieuw peer-to-peer platform Boatsters.com (HISWA hal 1).

boatsters-01Een boot hebben is niet goedkoop, en een boot huren is dat doorgaans ook niet. Toch kunnen beide problemen in één keer worden opgelost: door booteigenaren en –huurders direct aan elkaar te koppelen. Ondernemer Nick Gelevert bedacht Boatsters.com, een bedrijf dat dit mogelijk maakt. “We zijn niet het eerste peer-to-peer botenplatform, maar wel het beste. Ik kom uit een nautische familie, Lengers Yachts wat ons familie bedrijf is, dus ken deze wereld van binnen en buiten. Een boot is niet hetzelfde als een huis of auto, de dynamiek is toch wel wat anders, dus je kunt niet klakkeloos het AirBnB-model overnemen, wat ik wel veel zie.”

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Boatsters.com, wereldwijd wordt de boot verzekert via hun partner, Pantaenius boot verzekeringen, daarbovenop kunnen huurders dag en nacht ondersteuning krijgen via de helpdesk. Ook vindt Boatsters.com het belangrijk dat huurders volledig geïnformeerd aan boord gaan. Daarom wordt hun vooraf gevraagd een checklist te doorlopen, zodat meteen duidelijk wordt of ze nog meer uitleg nodig hebben. “Denk aan vragen als: Hoe werkt de GPS? Waar liggen de zwemvesten? Hoe werkt de boegschroef? Op die manier kunnen eigenaren hun boot met een gerust hart verhuren.”

Boatsters.com lanceert haar website op 1 april as. Bootbezitters die op de site registreren voor deze datum verhuren hun boot de eerste vijf keer commissievrij. Ook maakt men dan kans om een dag op een spectaculaire Riva varen.

boatsters-logo

Boatsters.com

Trailer voor extra inspiratie en informatie: http://we.tl/YYrxgrIgNi

Volg Boatsters op Facebook. Er wordt nog wel eens wat leuks voor booteigenaren weggegeven…