Op de Steeler werf in Steenwijk is derde uitbreiding gaande. Die moet in juni klaar zijn en dan kunnen er acht schepen tussen de 15 en 22 meter tegelijk in aanbouw zijn, zo meldt directeur Hans Webbink. Een nieuwe mijlpaal in de historie van de werf, die dit jaar 10 jaar bestaat.

Op de natte Hiswa in 2010 presenteerde Steeler het allereerste model, de NG50. Een stalen halfglijder die veel comfort bood. Op de beurs verkocht de werf twee schepen. Later kwamen er meer Next Generation modellen, de NG40 en 43.
In 2011 kwam de Bronson 36 op de markt, een extravagante tender met uitklapbare zijwanden. Voor anker liggend transformeerde dit ontwerp tot een lounge-platform.
Een jaar later begon Steeler Yachts met de ontwikkeling van een revolutionair concept: een motorjacht met een gelijkvloerse leefruimte van boeg tot spiegel. De internationale aandacht voor deze Panorama FlatFloor (FF) resulteerde in de eerste European Powerboat of the Year-award.
In 2013 won Steeler opnieuw een prijs. Nu met de eerste aluminium Steeler, de NG43 Offshore. Een planerend motorjacht met een laag brandstofverbruik van 4,3 liter per zeemijl bij 23 knopen. Daarmee was Steeler Yachts de eerste Nederlandse werf die de Europese prijs in de categorie snelvarend won. Dit segment werd tot op dat moment gedomineerd door massaproducenten van polyester schepen.
In 2017 introduceerde Steeler Yachts op Boot Düsseldorf de S-line modellen. Deze lijn heeft als basis het door Steeler gepatenteerde onderwaterschip met een steile boeg, gecombineerd met een hoge waaiersteven. Met de S-line versterkte de werf zijn voorsprong op het gebied van zuinig brandstofverbruik.
Tijdens het Cannes Yachting Festival verbaasde de aluminium 52S Performance vriend en vijand. Een schip van 21 ton met een snelheid van 37 knopen bij een verbruik van slechts 5,5 liter per zeemijl, voortgestuwd door twee motoren van 550 pk. Elke S-line wordt volledig naar opdrachtgeverswens gebouwd. In dat licht werd de 65S ‘Li-Janne’, een volledig rolstoeltoegankelijk motorjacht met een betrouwbare hospitaalfunctie het paradepaard van de werf. Het ontwerp werd in 2019 bekroond met de derde uitverkiezing tot Europees motorjacht van het jaar.
Steeler Yachts is de afgelopen tien jaar vijf maal achtereenvolgend genomineerd voor een EPY-titel en won de prijs drie keer. Een prachtig palmares, maar Hans Webbink beschouwt de merkentrouw van zijn klanten als de grootste prijs in de prijzenkast.

Dit jubileumjaar 2020 zet Steeler Yachts 21 jachten op stapel. Ondanks de coronacrisis loopt de productie goed door. Wel zijn er vertragingen in de aanvoer van componenten uit het buitenland. De RIVM-maatregelen verminderen de productiviteit iets, maar de gezondheid van het personeel gaat natuurlijk voor.
Steeler Yachts ziet voor de watersport een zonnig toekomstperspectief. Varen betekent weg zijn van de massa en onderweg zijn naar nieuwe bestemmingen. Dat was altijd al de grootste drijfveer voor de aanschaf van een motorjacht. De huidige crisis biedt een extra argument om hiervoor te kiezen.
Steeler weet uiteenlopende klantwensen te verwerken, ongeacht constructiemateriaal, snelheid of afmeting. Hans Webbink: “Wij willen van elk motorjacht een op maat gemaakt meesterwerk maken. Dat is de missie voor de komende tien jaar en daarna.”
www.steeleryachts.com

.