33ste editie van METSTRADE 2021 zowel fysiek als digitaal

Na twee jaar corona-oponthoud belooft de 33ste editie van METSTRADE van 16 tot en met 18 november aanstaande een bijzondere te worden. Eindelijk weer persoonlijke handelscontacten op de beursvloer. Verder wordt het een beurs met de vertrouwde onderdelen elementen als de DAME Awards, Boat Builder Awards, landpaviljoens en sociale evenementen.
Deze METSTRADE wordt hybride: zowel fysiek als digitaal. Inclusief tv-uitzendingen vanaf de beurs, met een breed scala aan programma’s. Alle sessies zullen beschikbaar zijn op het virtuele platform METSTRADE Connect. Een kleine greep uit de uitzendingen:

Dinsdag 16 november – 10:30u – Aandacht voor de opening, met zeezeilster Dee Caffari in de studio als onze speciale gast na haar Breakfast Keynote Speech.

Woensdag 17 november – 14:00u – TechTalk: Drystack naar het volgende niveau.
Drystack-opslag (zeg maar ‘stapel-stalling’) wint aan populariteit, zowel bij de aanbieders van winterstalling als bij de watersporter. Boten worden voor de winterperiode in stellingen geplaatst. Moderne gebouwen zijn sterke staaltjes van architectuur; geautomatiseerde en semi-automatische stapelsystemen worden steeds verfijnder en heftrucks gaan elektrisch. Wat zijn de voor- en nadelen?
Sprekers: David Coyle (Mack David Buildings), Oscar Siches (Global Marine Business Advisers), Robert Brown (GCM Constructing).

Donderdag 18 november – 16:00u – Sustainability Session: Milieubeoordelingssysteem voor superjachten
Sinds 2019 werkt een gezamenlijke industrie-projectgroep bestaande uit tien grote scheepswerven, vier scheepsarchitecten en drie kennisinstituten via Water Revolution Foundation samen aan de ontwikkeling van de Yacht Environmental Transparency Index (YETI).
Sprekers: co-host Justin Ratcliffe, Bram Jongepier (De Voogt Naval Architects), Paolo Bertetti (Sanlorenzo S.P.A), Enrico Della Valentina (MARIN – Maritime Research Institute Netherlands).

METSTRADE 2021 wordt gehouden van 16 tot en met 18 november in het Europa Complex (Hal 1-7, Europa Foyer en Elicium) van RAI Amsterdam. De show wordt georganiseerd in overeenstemming met het strenge Covid-19-protocol van RAI Amsterdam, evenals met het EU-digitale Covid-certificaat (DCC).

Op www.metstrade.com is alle informatie over de vakbeurs te vinden.