HISWA-symposium | ‘Back to the future’

Het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction bestaat 50 jaar. Dit wetenschappelijk symposium belicht nieuwe ontwikkelingen op het gebied van jachtbouw en jachtontwerp. De jubileumeditie vindt plaats op 12 en 13 november 2018, aansluitend aan en tijdens METSTRADE, in RAI Amsterdam.

“Al vanaf 1968 organiseren we dit symposium. Het is een unieke samenwerking tussen HISWA, TUDelft en RAI Amsterdam. Het is en blijft een wetenschappelijk symposium waarmee we de nieuwste wetenschappelijke inzichten delen met de internationale markt en kennisinstellingen. Zo blijft Nederland als bakermat van de jachtbouw ook op het gebied van kennisontwikkeling een belangrijke rol spelen. Studenten zijn dan ook van harte welkom. Zij zijn de werknemers van de toekomst. Die hebben we hard nodig om onze internationale koppositie te handhaven en liefst verder uit te bouwen”, aldus Hans Hopman, professor scheepsconstructies bij TUDelft.

Back to the future
Dit jaar is het thema Back to the future. Jachtarchitect Gerard Dijkstra en dr.ir. Lex Keuning – voormalig universitair hoofddocent aan TUDelft – openen het symposium. Zij kijken terug en vooruit naar innovaties op het gebied van jachtontwerp en jachtbouw. Het symposium is toegankelijk voor ondernemers, studenten en kennisinstellingen.