Hybride Amels 60, een nieuw tijdperk

De Amels 60, een nieuw ontwerp van Espen Øino.

Scheepswerf Amels is begonnen aan de bouw van een 60 meter superjacht dat is ontworpen door de Noor Espen Øino. Het hybride schip luidt een nieuw tijdperk in voor de Limited Editions range van Amels, die 40 semi-custom superjachten telt, variërend van 55 tot 83 meter.
Het is de tweede samenwerking van Amels met Espen Øino, die voor de dochterwerf van Damen Shipyards reeds een 78 meter full custom jacht van 78 meter ontwierp dat momenteel in aanbouw is, met een voorziene oplevering in 2021.

Bovenaanzicht van de Amels 60, met in het voorschip plaats voor een flinke tender.

Features
Een paar features van het 60 meter jacht: een groot zonnedek, een zwemplatform en uitschuifbare balkons voor de owners suite, grote trapeziumvormige ramen voor het main deck en een 9 meter tender, verzonken gestald op het voordek. Met de door Amels ontwikkelde hybride voortstuwing kan het schip met een snelheid van 7 knopen elektrisch varen.
Studio Indigo uit Londen ontwerpt het interieur. Damen Shipyards en Amels ontwikkelden een geheel nieuwe rompvorm in eigen huis.
De oplevering is in het voorjaar van 2022.
Amels presenteert het nieuwe ontwerp tijdens de Monaco Yacht Show, die van 25-28 september wordt gehouden. Samen met Damen Shipyards worden daar vijf ‘echte’ jachten en support vessels getoond.

www.amels-holland.com