67 meter jacht Heesen, nieuwe generatie

Heesen Yachts meldt de verkoop van een 67 meter lang stalen jacht, waarvan het in- en exterieur is ontworpen door Winch Design. De Fast Displacement Hull Form is van Van Oossanen. Het is de derde order die Heesen dit jaar boekt. Bij Heesen zijn nu dertien jachten in aanbouw.
Tijdens de Monaco Yacht Show 2018 werd het schip gepresenteerd als Project Avanti, en daar werd het eerste contact met de klant gelegd. De naam van het project is veranderd in Sparta. De opdrachtgever is een ervaren charteraar en een kenner van de jachtenmarkt. Hij heeft Arcon Yachts als project manager benoemd. De oplevering is voorzien in 2023.

Nieuwe generatie
Het ontwerp is alleen nog maar in schetslijnen weergegeven. Opvallend is de negatieve bijlboeg. Met een raised pilothouse geeft Winch Design het jacht een sportief profiel en baant hiermee de weg voor een nieuwe generatie jachten van Heesen. In de omschrijving valt verder een vijf meter lange infinitiy pool op.
De berekende topsnelheid met de FDHF-romp is 16 knopen. Volgens Heesen is het schip, met een volume van 1.200 GT, niet alleen fraai van vorm, maar vaart het ook zeer efficiënt.

Indeling
De vier gastenhutten komen in het voorschip op het hoofddek. De twee voorste hutten kunnen door een schuifwand tot één grote suite worden omgetoverd. In het hart van het schip komt een wenteltrap en een glazen lift die de drie dekken met elkaar verbindt. Het onderdek biedt ruimte aan een welnessruimte met jacuzzi, sauna, stoombad en een gym, de verblijven voor de bemanning (15 koppen, plus een nanny) en de keuken. Het volledige brugdek heeft de eigenaar voor zichzelf gereserveerd, een suite aan de voorzijde met een buitenlounge en naar achteren met een privéterras om te dineren en te loungen. Het zonnedek is voorzien van een jacuzzi, bar en royale ligbedden.
De bevoorrading gebeurt via een pantograafdeur aan bakboord. De tenders en het waterspeelgoed worden opgeborgen in een garage met vleugeldeuren in het voorschip.

www.heesenyachts.com