ABAX | Nieuwe onderdelen voor Equipment Control

ABAX, leverancier van telematica-oplossingen, komt met twee nieuwe producten op het gebied van ‘equipment control’. ABAX Mini is een kleine, robuuste sensor-unit waarmee de eigenaar real-time zijn gereedschappen kan monitoren via een digitale kaart. Bovendien krijgt hij een notificatie als het materieel buiten werktijd wordt verplaatst. Daarnaast is er voor de ABAX 5 en ABAX Equipment Control een speciale behuizing ontworpen, zodat deze ook in zware omstandigheden gebruikt kunnen worden zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van het GPS-signaal.

ABAX Mini 
ABAX Mini is een kleine control unit met een eigen batterij, die eenvoudig te bevestigen is op bijvoorbeeld (klop)boormachines, cirkelzagen, pneumatisch materieel, hydraulische gereedschappen, slijpmachines en containers. De unit is bovendien waterafstotend (IP67), ontworpen voor een veeleisende werkomgeving en binnen enkele minuten geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Door in te loggen op de online portal kan de gebruiker op een digitale kaart zien waar het gereedschap is. Via deze portal zijn ook andere producten van ABAX, zoals Triplog (voor voertuigen) en Equipment Control (voor groter materieel), gemakkelijk te traceren.

Met ABAX Mini weet een gebruiker altijd de laatste locatie van zijn materieel. “Met de nauwkeurige locatiebepaling helpen we onze klanten het beschermen van hun materiaal tegen diefstal. Daarnaast geven we inzicht in het gebruik van het gereedschap, want een eigenaar kan precies terugzien waar en hoe lang het materieel is ingezet. Bovendien komt het natuurlijk ook wel eens voor dat het gereedschap zoek raakt zonder dat het door een kwaadwillende is ontvreemd. Ook dan is het handig dat je direct kunt zien dat een medewerker het gereedschap bij een andere klus is vergeten in te ruimen”, stelt Martijn Zewald, CEO van ABAX Nederland.

De grotere control units voor bijvoorbeeld boten kunnen in een beschermende Control Cage worden geplaatst.

Control Cage
Voor de andere control units (ABAX 5 en ABAX Equipment Control) heeft ABAX een speciale behuizing ontworpen: de ABAX Equipment Control Cage. Door het slimme design blijft de control unit beschermd tijdens zware (weers)omstandigheden en verliest de antenne nooit het GPS-signaal door verstoring via de metalen behuizing. ABAX Equipment Control is geschikt voor aangedreven materiaal, zoals boten en tractoren, waarbij de unit op de accu wordt geplaatst. Daarnaast zijn er control units met een interne batterij, die vooral worden gebruikt voor de locatiebepaling van containers, opgeslagen zwaar materiaal of trailers.

www.abax.nl