Abma’s Jachtwerf eerste Yanmar Marine Dealer Flagship Store

Dieselmotoren-specialist Abma’s Jachtwerf voert als eerste dealer de benaming YANMAR Flagship Store. YANMAR Marine International (YMI) heeft dit vandaag bekend gemaakt. De Flagship Store van YMI in Nederland is gevestigd in een nieuw onderkomen van 6609 m2 in Sneek, dat speciaal is ontworpen om het merk YANMAR Marine volledig tot zijn recht te laten komen.
Abma’s Jachtwerf is gespecialiseerd in dieseltechnologie en installatie en onderhoud van verschillende inbouwsystemen. Het bedrijf werd begin jaren ‘60 opgericht door de familie Abma, en is al meer dan 50 jaar YANMAR-dealer en is de grootste YMI-dealer in Nederland.
De directeur van Abma’s Jachtwerf, Lars Walta, is samen met zijn vader Ron, eigenaar van het bedrijf. Walta: “We zijn bijzonder trots dat we de eerste YMI Flagship Store zijn en dat we onze lange relatie met YANMAR op deze manier versterken. Vanaf de PMX- en YS-serie hebben we de evolutie van YANMAR-motoren tot de common-rail dieseltechnologie van nu meegemaakt. YANMAR maakt deel uit van ons DNA. Op onze nieuwe locatie kunnen we onze klanten en partners een full-servicepakket bieden. We hebben onze voorraad onderdelen en motoren enorm uitgebreid om te voldoen aan de vraag.”
Hij vervolgt: “Onze klanten vertellen ons dat ze kiezen voor YANMAR-motoren vanwege de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en goede aftersales. We hopen samen met YANMAR te kunnen blijven groeien op weg naar een duurzame toekomst. Naar mijn mening zullen nieuwe technologieën en producten elkaar snel opvolgen en moeten we blijven investeren in training, kennis en mensen om aan de top te blijven in bootmotoren, want dat is waar YANMAR thuishoort.”
De winkel van Abma’s Jachtwerf werd ontworpen in samenwerking met YANMAR’s Design Strategy Office en heeft een in het oog springende voorgevel, showroom voor onderdelen en motoren, vergaderruimte, ontvangstruimte met balie, displaybord met motoronderdelen en ontmoetingsruimte voor klanten en een werkplaats van 345 m². Verder is er een haven met 35 ligplaatsen, zijn er twee botenliften van 20 en 40 ton elk, en 60 parkeerplaatsen.

www.abma-sneek.nl