Al meer dan 20 nieuwe Wajers 44 verkocht

Wajer Yachts introduceert de Wajer 44, een polyester motorjacht dat past in de bestaande modellenreeks, tussen de 38 en 55. Vanaf tekening zijn er volgens de werf al meer dan 20 van verkocht.
De open dagboot is geschikt is voor overnachtingen voor twee personen. Wajer verwacht dat er ook een 44S en 44HT gaan komen. Nog deze zomer wordt de eerste Wajer 44 te water gelaten.

Wajer DNA
Uiterlijk is de Wajer 44 duidelijk familie van de andere modellen. Het design en de zeeglijn kennen veel gelijkenissen met die van de Wajer 77. De belijning van de 44 is, net als bij de andere Wajers, zo strak mogelijk gehouden. De swing-over ankerarm valt weg in het ankerluik en de kikkers zijn onzichtbaar verwerkt in de stootrand.
Drie randloze Garmin-schermen vullen het dashboard volledig. De cockpit is verder uitgerust met een Wajer design stuurwiel en drie geveerde carbon schaalstoelen. Met twee Volvo IPS650 motoren wordt een kruissnelheid van 26 knopen en topsnelheid (half load) van 40 knopen behaald.

Interieur
Het interieur van de Wajer 44 is uitgerust met een dubbel bed van 1,60 x 2,10 m., dat kan worden getransformeerd tot een zithoek met (eet)tafel. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. De pantry is uitgerust met een ijskast, wasbak met warm en koud water, een koffiemachine en een icemaker.

Smart Boating
De Wajer 44 is volledig gericht op het Smart Boating-concept. Zo kan de eigenaar door middel van de Wajer Owners App op afstand verbinding maken met zijn jacht, bijvoorbeeld om tijdens de lunch op het strand de ankerpositie van het jacht te controleren. Ook de airco en de hydraulisch bedienbare zwemtrap kunnen via de app worden bediend.
Het ontwerp van de Wajer 44 is van Sinot Yacht Architecture & Design; de engineering doet de werf zelf. Het scheepsbouwkundig ontwerp is van Van Oossanen Naval Architects.

www.wajer.com

Technische specificaties:
Lengte o.a.: 13,10 m.
Breedte: 4,00 m.
Diepgang: 1,1 m.
Gewicht: 12,6 ton (half beladen)
Bouwmateriaal: GRP composiet
Motoren: 2x Volvo Penta IPS 500 D6-380 pk (optie 650 D6-480 pk)
Maximum snelheid: 40 knopen (IPS 650)
Kruissnelheid: 26 knopen (IPS 650)
Brandstoftank: 1.200 l.
Verswater tank: 290 l.
Boiler: 30 l.
Maximum aantal passagiers: 16
Classificatie: CE-categorie B (optie MCA 3)