Elektrotechnisch specialist Alewijnse en jachtwerf Oceanco hebben een contract getekend voor de uitgebreide systeemintegratie aan boord van een megajacht. Na voltooiing zal dit schip met een lengte van 105 meter tot de top 50 van grootste jachten ter wereld behoren.
Verdere details van het megajacht zijn nog niet openbaar, maar wel kan worden bekend gemaakt dat The A Group de eigenaar vertegenwoordigt en het project beheert.

Alewijnse is gecontracteerd voor de complete elektrische systeemintegratie van het jacht, te beginnen met een volledig nieuwe elektrische installatie. Het project omvat de belangrijkste fasen van engineering, installatie, integratie en inbedrijfstelling voor zowel de bekabeling als de systemen aan boord. Zo bouwt en installeert het bedrijf de schakelborden en een systeem voor walstroomconversie, de alarm- en monitoringsystemen en systemen voor binnen- en buitenverlichting en verlichtingscontrole.

Alewijnse is al jarenlang een belangrijke partner voor veel jachtbouwers en werven. Het bedrijf is nauw betrokken bij de complete levenscyclus van een jacht, van nieuwbouw tot renovatie, onderhoud en after sales. Alewijnse biedt een totaalpakket aan elektrische installatie, systeemintegratie en automatisering van systemen voor energieopwekking en -distributie, voortstuwing, navigatie en communicatie, audio/video, IT, entertainment, verlichting, en beveiliging.
Alewijnse heeft meer dan 130 jaar ervaring in maritieme en industriële technologie en neemt deel aan projecten over de hele wereld.
www.alewijnse.com