Amels 242: 1x verkocht en 1x opgeleverd

De Synthesis is opgeleverd door Amels.

Amels/Damen Yachting heeft de Amels 242 ‘Synthesis’ opgeleverd en Amels 242 ‘Project Shadow’ verkocht. Het nu bestelde jacht wordt reeds dit najaar opgeleverd. Het is uit de Limited Editions-serie, door Tim Heywood ontworpen en met een interieur van Winch Design.

De eigenaren werden bij hun aankoop vertegenwoordigd door Moran Yacht & Ship. Op een aantal punten wordt de Amels 242 aangepast aan hun persoonlijke wensen. Zo krijgt het schip een speciaal Owners Deck met jacuzzi op het voordek, een helikopterdek met grotere capaciteit en zal worden uitgerust met motoren die voldoen aan de nieuwste Tier III emissie-eisen.

Project Shadow is de zesde Amels 242 uit het 74 meter lange ontwerp in de Limited Editions-reeks. Sinds 2005 zijn 40 Limited Editions-jachten geleverd. Door vooraf te investeren in engineering en constructie, terwijl het maatwerk wordt gemaximaliseerd, en op speculatie te bouwen, kan de levertijd sterk worden bekort.

Synthesis opgeleverd
Begin dit jaar is de Amels 242 ‘Synthesis’ opgeleverd, eveneens een Amels 242 Limited Edition. De ervaren eigenaar is een terugkerende Amels-klant, die het jacht liet aanpassen aan zijn persoonlijke wensen. Op het eigenaars voordek staat bijvoorbeeld een jacuzzi en op meerdere dekken is afgeweken van de traditionele configuraties, zoals een groot zwembad op het achterdek en Wellness Spa met directe toegang tot het zwemplatform voor gasten.
De Synthesis (1.790 GT) biedt plaats aan twaalf gasten in zes hutten. Er zijn negentien bemanningsleden. In de garage van het jacht staan ​​twee luxe tenders van 9 meter lang en op het achterdek is een helikopterplatform. Torrance Yachts heeft de opdrachtgever geadviseerd en voor hem de bouw begeleid.

www.damenyachting.com