Amels 60 is een hit

De samenwerking tussen jachtontwerper Espen Øino en Damen Yachting werpt steeds meer vruchten af. Zijn ontwerp van de Amels 60 in de serie Limited Editions, dat in 2019 werd geïntroduceerd, leidde toen al direct binnen een paar maanden tot twee orders. Damen Yachting maakt nu de order bekend voor een vierde jacht in de serie, dat in de herfst van 2023 zal worden opgeleverd.
De eigenaar van de vierde Amels 60 wordt vertegenwoordigd door Denison Yachting. Jan van Hogerwou, commercial executive USA van Damen Yachting, werkte voor de verkoop nauw met Denison Yachting samen. “De verkoop reflecteert de uitstekende ontvangst van dit nieuwe Amels Limited Editions design in de markt. Wat ook bijdraagt is het feit dat een klant een aantal persoonlijke wensen kan laten realiseren en toch in nog geen twee jaar kan varen.”

Het casco van de Amels 6002 arriveert in Vlissingen, komend uit Polen.

Casco arriveert
Ondertussen arriveerde het casco van de tweede Amels 60 in Vlissingen, dat daar afgebouwd zal worden. Dit project heeft de naam ‘Witchcraft’ gekregen. Ook dit casco is gebouwd door Damen Shipyards Gdynia in Polen. De klant wordt vertegenwoordigd door Moran Yacht & Ship, die toezicht houdt op de bouw. Samen met Moran is de klant intensief betrokken bij het aanpassen van het jacht aan zijn persoonlijke smaak, inclusief een zelf gekozen interieurontwerper en een aantal wijzigingen aan het exterieur.
De Amels 60 is de tweede samenwerking van Amels met Øino, die voor de werf reeds een 78 meter full custom jacht ontwierp dat momenteel in aanbouw is, met een voorziene oplevering dit jaar.

Features
Een paar features van het 60 meter jacht: een groot zonnedek, balkons voor de owners suite, grote trapeziumvormige ramen voor het main deck en een 9 meter tender op het voordek. Met de door Amels ontwikkelde hybride voortstuwing kan het schip met een snelheid van 7 knopen elektrisch varen. Damen Shipyards en Amels ontwikkelden een geheel nieuwe rompvorm in eigen huis.

Technische specificaties
Lengte o.a.: 60,00 m.
Breedte o.a.: 10,40 m.
Diepgang: 3,35 m.
Inhoud: 830 GT
Topsnelheid: 15,5 knopen
Actieradius: 4.500 mijl (bij 13 knopen eco-cruising)
Accommodatie: 6 suites voor 12 gasten
Bemanning: 12 + kapitein

www.damenyachting.com/yacht/amels-60