Amels boekt direct succes met Espen Øino

De door Espen Øino ontworpen Amels 60 is vrijwel direct na de introductie verkocht.

Amels heeft in korte tijd twee orders geboekt. Het nieuwe design voor een Amels 60 superjacht, een ontwerp van Espen Øino, was nog geen twee maanden gelanceerd, of de eerste koper meldde zich. Het 60 meter lange schip, dat is voorzien van een hybride voortstuwing, zal in het voorjaar van 2022 worden opgeleverd.

“Sinds de introductie aan het einde van de zomer werden we overweldigd door het grote aantal reacties uit de markt”, aldus Rose Damen, directeur van Amels. “De snelle verkoop is een beloning voor iedereen van onze ontwerp-, engineering- en projectteams die de afgelopen jaren hard hebben gewerkt aan de Amels 60.”
De Amels 60 heeft de onderscheidende lijnen van ontwerper Espen Øino, met onder meer een groot open zonnedek, een 9 meter tender aan boord en een volume van 830 GT. Met de constructie was al voor de verkoop begonnen en binnenkort zal worden aangevangen met de bouw van een tweede Amels 60.

De 60 meter Amels 200 uit de Limited Editions serie.

Amels 200 
Net na de Fort Lauderdale Boat Show verkocht de werf een 60 meter Amels 200 uit de Limited Editions serie. Omdat het al in aanbouw is, kan het jacht al in het voorjaar van 2021 worden opgeleverd. Het exterieur is ontworpen door Tim Heywood, het interieur door Reymond Langton.
Het Amels 200 ontwerp heeft dezelfde naval architecture, grote volume en hybride technologie als de voorganger Amels 188, en eveneens een lift om de vier dekken te bereiken en een air-conditioned gym op het zonnedek. De Amels 200 heeft echter grotere achterdekken, een zwemplatform en ramen van onder tot in de Owners Suite. De volgende Amels 200 is reeds in aanbouw, zodat het snel aan een volgende koper geleverd kan worden.

www.amels-holland.com