Goede timing is belangrijk! Jachtbouwer Amels reageert met een video kennelijk op de recente nieuwsberichten over uitbreidingen bij Oceanco en Feadship, die grote bouwhallen in gebruik nemen. Rose Damen, commercieel directeur van Amels, dochter van grondlegger Kommer Damen, vliegt met een helikopter over de faciliteiten van Amels en Damen in Vlissingen, de vroegere werf De Schelde. Ze vertelt trots over het grote aantal opdrachten, zowel nieuwbouw als refit. “We hebben in Vlissingen 13 projecten onderhanden. We vliegen nu over ons overdekte droogdok van 215 meter, waar een 55 meter jacht in aanbouw klein lijkt, maar we kunnen er ook gemakkelijk de Dilbar in hebben, het grootste jacht ter wereld (156 meter, red.).”
Als de heli over Vlissingen-Oost vliegt, een ander deel van de Amels/Damen-werf, waar 11 projecten onderhanden zijn, sluit Rose af met de mededeling dat Amels/Damen de grootste jachtbouwer van Nederland is.
De video werd gepresenteerd de dag voordat Royal Van Lent van Feadship in Amsterdam een bouwhal van 160 meter laat openen door koningin Maxima en Oceanco vorige week bekend maakte dat het een bouwhal van 204 meter lengte in Zwijndrecht heeft overgenomen van Heerema Fabrication Group. Amels mag dan wel de grootste hal hebben, Oceanco en Feadship bouwen wel grotere jachten dan Amels, dat als grootste jacht Here Comes The Sun van 83 meter in de portfolio heeft. Maar wat maakt de maat uit, de Nederlandse superjachtbouw presteert op alle fronten groots.

De Damen/Amels werf in Vlissingen-Oost.