Annette Roux (Beneteau) krijgt hoogste eer Boat Builder Awards

Annette Roux krijgt de Lifetime Achievement Award uitgereikt door categoriesponsor Ronny Skauen van Side-Power, onder het toeziend oog van IBI’s publicatiedirecteur Nick Hopkinson. Foto Rens Groenendijk

Annette Roux van Groupe Beneteau heeft de Lifetime Achievement Award gekregen tijdens het Boat Builder Awards gala in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het was dinsdagavond het hoogtepunt van het door een galadiner omlijste evenement, met 350 internationale gasten.

De vierde editie van de Boat Builder Awards, met als hoofdsponsor Raymarine, kende 15 award-winnaars en 12 eervolle vermeldingen. Opmerkelijk genoeg waren er geen Nederlandse namen bij, wat naar verluidt vooral te maken heeft met de bescheidenheid van de Nederlandse jachtbouwindustrie en zijn toeleveranciers, die geen kandidaten aandragen.

Lifetime Achievement
Annette Roux (76) is al vijf decennia actief bij Groupe Beneteau, van 1976 tot 2005 als CEO en is nog steeds actief betrokken bij wat de succesvolle multinationale groep bootbouwers.

In haar dankwoord lichtte Roux toe dat Amsterdam een bijzondere plaats in haar hart heeft. “De eerste dealer van het Beneteau-netwerk was destijds het watersportbedrijf Arie de Boom, waardoor ik regelmatig in Amsterdam was.”