Bavaria Yachts: ‘Productie gestabiliseerd, nieuwe belegger in juli bekend’

Jansma Jacht, vertegenwoordiger van Bavaria Yachts, is verheugd over de ontwikkelingen bij de noodlijdende Duitse werf. Jansma vestigt de aandacht op een persbericht van de werf, die meedeelt dat vier weken na de surseance van betaling de productie is gestabiliseerd.

De afgelopen twee weken hebben meer dan 30 jachten de scheepswerf verlaten en zijn overgedragen aan klanten. Er zijn afspraken gemaakt met alle belangrijke leveranciers over verdere leveringen, tegen betaling op korte termijn, aldus de werf. De 600 werknemers zijn aan de slag gebleven.
Volgens het persbericht zijn er serieuze gegadigden en worden gesprekken gevoerd met potentiële investeerders en is de verwachting dat daar volgende maand duidelijkheid over is. “Wij gaan door met ondernemen en zijn stellig van plan met een nieuwe investeerder het komende bestelseizoen in te gaan”, aldus Tobias Brinkmann van Brinkmann & Partners, die is toegetreden tot de directie van Bavaria Yachtbau GmbH, als expert om de zaak te herstructureren. Managementadviesbureau One Square Advisors heeft het mandaat gekregen om het proces om een nieuwe investeerder aan te trekken te ondersteunen.