Op 3 december besluit over Boot Düsseldorf

Op 3 december valt het besluit of Boot Düsseldorf 23-31 januari 2021 doorgaat, maakte de  beursorganisatie 26 november bekend. Beursdirecteur Petros Michelidakis maakte tijdens een virtuele persconferentie over de watersportbeurs al bekend dat de beslissing begin december valt. De deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft bepaald dat tot eind november geen beurzen georganiseerd mogen worden en zal dan beslissen of de maatregel eventueel wordt verlengd. Dit is cruciaal voor de logistiek van de beurs, waarvoor in december normaliter grote jachten reeds worden aangevoerd over water.

De organisatie wil er alles aan doen om de beurs door te laten gaan. “Maar de situatie is onvoorspelbaar”, aldus Michelidakis. “Messe Düsseldorf is zeer ervaren, veiligheid is altijd al een topprioriteit voor ons geweest. Ons is gevraagd een nieuwe strategie voor veiligheid in te voeren, wat we succesvol deden met de Caravan Salon (in september, red.). Voor de bescherming van bezoekers zetten we voor Boot Düsseldorf 600 extra mensen in, zogeheten PROTaction Guides. Zij zullen er vriendelijk en vastberaden voor zorgen dat de hygiëne- en preventiemaatregelen worden nageleefd.”

Michelidakis zei dat de situatie week voor week geëvalueerd wordt. “Onze regering is van mening, en wij ook, dat door de lockdown het aantal besmettingen zal afnemen tot een niveau waarop beurzen met een goedgekeurd hygiëneconcept kunnen worden gehouden. Daarom blijven we vasthouden aan Boot Düsseldorf in januari.”

Michelidakis noemde het aantal boekingen van exposanten ‘zeer goed’. “De industrie verlangt er echt naar om hun boten opnieuw te presenteren aan een breed publiek. Boot is daarmee wederom de eerste vakbeurs in het nieuwe jaar die het startsein geeft voor het seizoen 2021.”

www.boot.com