Indeling van de Elegance 1440 CS.

Volgens de Boarnstream-werf is de nieuwe Elegance 1440 is met 14.40 x 4.60 meter de grootste Center Sleeper ter wereld onder 15 meter. De centrale hut is gesitueerd in het hart van het schip op laagste dek, en dat is tevens het breedste punt van het schip. Dit betekent: ruim vrijstaand bed, grote hangkasten en/of legkasten, loungezit aan zowel BB als SB, zeer grote badkamer met douche en twee wastafels aan BB en aparte toiletruimte aan SB. Deze ruimte is geheel afgesloten van de rest van het schip wat optimale privacy garandeert. Voorin het schip is de gastenhut met een vrijstaand bed, eigen douche/toiletruimte en veel opbergmogelijkheden. De 3e hut kan gebruikt worden als kantoor, maar is ook voorzien van een éénpersoonsbed.
Op het salondeck is gekozen voor twee zitgedeeltes. De eettafel met een U-vormige bank aan SB en aan BB een loungebank die door middel van een beweegbare rugleuning ook bij het achterdek is betrokken. Op dit niveau is een riante keuken met al de nodige apparatuur (vaatwasser, 4-pits kooktoestel, grote koelkast, afzuigkap en grote oven).
De Elegance 1440 heeft CE Categorie A. Het is een rondspant met een slank, diep voorschip en met een mooie tumblehome in het achterschip. Een ideale rompvorm, die het schip een uitstekend zeegedrag oplevert en tevens een brandstofbesparing ten opzichte van knikspant schepen.
De Elegance 1440 wordt uitgerust met het nieuwe Canopeasy-systeem. De ruime kuip kan volledig worden afgesloten met een tent die op een speciale en eenvoudige manier kan worden gesloten en opgeborgen in de geïntegreerde bergruimte in de opbouw.
De Boarnstream presenteert de nieuwe Elegance 1440 van 13-15 juni aanstaande op de werf in Friesland.
www.boarnstream.com/nl

Technische gegevens Elegance 1440
Lengte: 14,40 m. Breedte: 4,60 m. Diepgang: 1,20 m. Doorvaarthoogte: 3,48 m. Slaapplaatsen: 5
Dieseltank: 1.600 l. Watertank: 950 l. Vuilwatertank: 400 l. CE-categorie: A.
Materiaal: staal. Type romp: rondspant.
Standaard motor: 1 x Volvo Penta D4-180 180 PK/132 kW (ook leverbaar met 2 x Volvo Penta D4-180)