Vedette Navigator 35: Motorboot van het Jaar.

Even iets rechtzetten: eerder meldde Jachtbouw Actueel dat de Boot van het Jaar-prijs 2019 dit jaar niet was doorgegaan. Het betrof een bericht dat door de organisatie van de natte HISWA aan de redactie was bevestigd. Echter, de prijzen zijn wél uitgereikt: de Vedette Navigator 35 werd Motorboot van het Jaar 2019 en de Beneteau Oceanis 30.1 kreeg de titel Zeilboot van het Jaar 2019.

De prijzen werden op de openingsdag van de beurs toegekend. De beoordeling van de zes genomineerde boten verliep dit jaar stroef. In de week vóór de HISWA te water zouden de juryleden de schepen op het water aan de tand voelen, maar vier genomineerde boten waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar voor beoordeling. De jury besloot na ampel beraad uiteindelijk de prijzen toch toe te kennen aan de twee aanwezige schepen, nadat daarmee was gevaren. Het waren volgens de jury potentiële winnaars die positief opvielen. Echter, voordat het jurybesluit was genomen, werd een bericht verspreid waarin werd gesteld dat de verkiezing niet zou doorgaan. Een voorbarige publicatie derhalve, die tot verwarring heeft geleid.
De jury, onder voorzitterschap van Jeroen van den Heuvel, gaat in de komende maanden de gang van zaken evalueren.
Zowel de Vedette Navigator 35 als de Beneteau Oceanis 30.1 zijn overigens inmiddels ook genomineerd voor de Europese Boot van het Jaar verkiezing. Die titels worden op de openingsdag van Boot Düsseldorf in januari bekend gemaakt.