Het casco in aanbouw van de Super Lauwersmeer 54.

Vorig jaar kondigde jachtbouwer Super Lauwersmeer in Noardburgum een nieuw topmodel aan Project 54. Het 16,50 meter jacht is de grootste Super Lauwersmeer in het ruim 50-jarige bestaan van de Friese werf. Veel liet de werf niet los, er verscheen slechts een silhouet.
Inmiddels is de bouw een eind op streek, zo blijkt uit een foto die als ‘sneak preview’ op social media werd vrijgegeven.
We zien een stalen casco met veel volume en daaruit valt af te leiden dat het schip een riant interieur krijgt, met een verhoogde stuurhut. Eerder vertelden de broers Bastiaan en Louis Jousma: “Met Project 54 hebben we goed geluisterd naar onze klanten en gekeken naar recente ontwikkelingen in de jachtbouw en daarbuiten. Mensen zijn aan steeds meer luxe en comfort gewend. Thuis, maar ook op vakantie. Dat vertalen we nu naar een nieuw topmodel. Uniek aan Project 54 is de indeling waarmee het beste van een achterkajuit- en een open kuip-jacht wordt gecombineerd.”
Het nieuwe ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met jachtarchitect Arnold de Ruyter, terwijl Van Oossanen het onderwaterschip heeft geoptimaliseerd. Het concept houdt het midden tussen een waterverplaatser en een planerend schip. Volgens Louis Jousma is het een revolutie in de jachtbouw; iets dat nog niet eerder vertoond is in dit segment.
Kort na de aankondiging van deze nieuwe SL 54 verkocht de werf een tweede exemplaar vanaf tekening.
www.superlauwersmeer.nl