Buitenboord-power: Mercury V12-600 pk

Vanaf deze zomer is een nieuwe outboard krachtpatser verkrijgbaar, de Mercury Marine V12 600 pk Verado, met een cilinderinhoud van 7,6 liter. Het is volgens Mercury de eerste buitenboordmotor met een automatische transmissie met twee versnellingen. Daarmee wordt het motortoerental afgestemd op de werkbelasting, waardoor krachtig kan worden geaccelereerd en efficiënt op kruissnelheid kan worden gevaren.

“Boten worden steeds groter, waarbij de prestatieverwachtingen blijven stijgen. Booteigenaars vragen om hoge vermogens met betere veelzijdige oplossingen om aan hun behoeften te voldoen. De V12 Verado buitenboordmotor is Mercury’s antwoord hierop”, aldus Chris Drees, president van Mercury Marine. “Door onze geavanceerde engineering- en ontwerpmogelijkheden hebben we een compleet nieuwe standaard gezet voor de prestaties van buitenboordmotoren. Dit is een bijzondere motor die de toekomst van het pleziervaren zal veranderen.”

Het bestuurbare onderwaterhuis draait los van de motor onder water, terwijl het motorblok in een ruimtebesparende vaste positie blijft staan. Hierdoor is er ruimte voor configuraties met meerdere motoren en ontstaat een bredere stuurhoek.

Het Amerikaanse Mercury Marine, met hoofdkantoor in Fond du Lac (Wisconsin), is een divisie van Brunswick Corporation.

www.mercurymarine.com