Reading, 22 februari 2018 – Vooruitlopend op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Cat® phones vandaag de lancering van de Cat S61 aangekondigd. De smartphone is de opvolger van de Cat S60 met FLIR® thermische camera, ingebouwde laserondersteunde meettechnologie en luchtkwaliteitmeter. De Cat S61 is het meest geavanceerde gereedschap voor vakmensen.

De Cat S61 beschikt over een geïntegreerde FLIR® thermische camera, met verbeterde software voor groter contrast, uitgebreid tempratuurbereik tot 400 graden Celsius en een van VGA naar HD geüpgrade camera, voor een maximale beeldoptimalisatie met FLIR’s MSX®-technologie.

Deze verbeterde functie resulteert in een hele reeks nieuwe gebruiksmogelijkheden waarbij draagbaarheid, connectiviteit en een hogere beeldkwaliteit noodzakelijk zijn, zoals diagnostiek en bewaking van materiaal of machines met een hoge temperatuur. Daarnaast is het mogelijk om met de Cat S61 warmteverlies rond isolatie, vocht, oververhitte elektrische apparaten en overbelaste circuits op te sporen en te kunnen zien in het donker, mist of rook.

De MyFlir® app heeft ook een upgrade gehad en bevat nu een aantal nieuwe, veelgevraagde functies zoals livestreaming, tips en tricks en een community forum, die de gebruiker helpen het meest uit de thermische camera te halen.

De Cat S61 heeft ook een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt gebruikers voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. De Cat S61 monitort luchtkwaliteit en waarschuwt wanneer gevaar dreigt, zodat gebruikers op tijd actie kunnen ondernemen, zoals ventilatie verbeteren of pauze nemen. De sensor meet ook luchtvochtigheid en tempratuur.

Ook bevat Cat S61 laserondersteunde meettechnologie, die afstanden tot 10 meter kan meten, oppervlaktes kan berekenen en kan converteren tussen het metrische en imperiale systeem. Alle gegevens worden in de afbeelding opgeslagen, zodat verdere metingen en berekeningen kunnen worden gemaakt of aanpassingen kunnen worden aangebracht, zonder dat de gebruiker terug hoeft naar de locatie.

De Cat S61 heeft een groot 5.2-inch FHD-beeldscherm, beschermd door Gorilla Glass 5 en geoptimaliseerd voor buitengebruik. De zeer robuuste telefoon is IP68 stof- en waterproof tot een uur op 3 meter diepte en beschikt over MIL Spec 810G-certificering, wat betekent dat hij valtests van 1,8 meter op beton doorstaat. Deze eigenschappen zijn veelgevraagd door gebruikers, die de telefoon doorgaans gebruiken in een veeleisende omgeving.

“We weten dat 60% van de klanten van de S60 de warmtebeeldcamera minimaals eens per week gebruikt”, zegt Peter Stephens, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde mobiele licentiehouder van Caterpillar. “De verbeteringen in de nieuwe Cat S61 vergroten de mogelijkheden voor heel veel gebruikers en situaties. Samen met de andere functionaliteiten is er simpelweg geen enkele andere smartphone die kan doen wat de S61 kan. We zijn er ontzettend trots op.”

“We zijn opgetogen dat we Bullitt Group kunnen ondersteunen met ons Thermal by FLIR-partnerprogramma en onze thermische camera hebben kunnen integreren in de nieuwste Cat S61”, zegt Frank Pennisi, President van de FLIR Industrial Business Unit. “De Cat S60 was ontzettend bruikbaar om meer mensen kennis te laten maken met de mogelijkheden van warmtebeeldcamera’s en we kijken ernaar uit om dat met de nieuwe Cat S61 voort te zetten.”

De Cat S61 is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018 op www.catphones.com en bij geselecteerde verkooppunten, voor een adviesprijs van €899.

Cat S61 specificaties

 • Toonaangevende rugged specificaties
 • Versterkt aluminium gegoten frame
 • MIL Spec 810G Doorstaat vallen van8 meter op beton
 • IP68 stof- en waterdicht, tot 3 meter diep voor 1 uur
 • Nieuwste Corning® Gorilla® Glass 5 screen protector
 • Lepton FLIR thermische camera Verhoogd temperatuurbereik van -20°C tot 400°C
 • Verbeterde MyFLIR-app met live streaming van thermische beelden
 • Verbeterde FLIR MSX-beeldresolutie
 • laserondersteunde oppervlakte- en afstandsmeting tot 10 meter
 • VOC-binnenluchtkwaliteitsmeter en vochtigheidssensor
 • Android™ Oreo (met upgrade naar P)
 • 5.2″ FHD-display, geoptimaliseerd voor buitengebruik
 • Bedienbaar met handschoenen of natte vingers
 • Batterijcapaciteit van 4500 mAh, compatibel met QC0
 • 16MP achtercamera, 8MP voorcamera, 4K-video
 • 4GB RAM, 64GB ROM (uitbreidbaar met MicroSD)
 • 2,2 GHz Octa-core processor (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • Verbeterde GPS, BT0, NFC, dual-band WiFi (2,4 GHz / 5 GHz)
 • Gecureerde app-catalogus

Over Cat phones en accessoires
Het merk Cat (van Caterpillar) staat voor vertrouwen, duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Het DNA van Cat is terug te vinden in iedere mobiele telefoon en accessoire die de Bullitt Group Ltd. maakt en voorziet in voorziet in grenzeloze mogelijkheden en robuuste bereikbaarheid. Onze producten zijn ontworpen voor draadloze communicatie volgens de laatste technologie, om in de behoeften van een veeleisende levensstijl te voorzien. Ze zullen je niet teleurstellen. Voor meer informatie, ga naar www.catphones.com.

Over Bullitt Group
Bullitt Group biedt wereldwijd toonaangevende merken de mogelijkheid snel marktaandeel te veroveren in de markt voor consumentenelektronica, door nieuwe, langlopende omzetstromen te genereren. Sinds de oprichting in 2009 heeft Bullitt Group miljoenen mobile telefoons, audioproducten en gerelateerde apparaten en accessoires ontworpen, geproduceerd en gedistribueerd in meer dan 60 landen wereldwijd. Bullitt Group is wereldwijde licentiehouder voor de mobiele telefoons en aanverwante apparaten van Cat (Caterpillar Inc.) en Land Rover. Het hoofdkantoor van de Bullitt Group is gevestigd in Reading, Groot-Brittannië, met kantoren in onder andere Tapei (Taiwan), Shenzhen (China) en New York (VS). Meer informatie: www.bullitt-group.com.