Casco Amels 200 arriveert in Vlissingen

De aankomst van het casco uit Polen.

Het casco van een Amels 200 jacht, bouwnummer 18803, is deze week in Vlissingen aangekomen. Het is gebouwd bij de Damen-werf in Gdynia, Polen.

Het 60 meter jacht, met een exterieur dat is ontworpen door Tim Heywood, wordt in Vlissingen afgebouwd. Het krijgt onder meer een interieur van Laura Pomponi en haar team van Luxury Projects. De oplevering is voorzien in 2021. Het jacht is het derde van Tim Heywood’s in de Amels 200-serie: de Volpini 2 werd in juli 2018 opgeleverd en voorts is er een Amels 200 in aanbouw, die in het voorjaar van 2021 klaar moet zijn.
Volgens de werf ligt de bouw op schema, ondanks de impact van het coronavirus. De voorschriften van de overheid schrijven een voor dat het contact tussen personeelsleden tot een minimum wordt beperkt. Stafleden zoals ontwerpers en engineers werken van huis uit. “We hebben in deze uitdagende tijden vergaande maatregelen genomen om de impact en de verspreiding van het virus te voorkomen”, aldus directeur Rose Damen. “De gezondheid en het welzijn van ons personeel heeft de hoogste prioriteit. De aankomst van het casco bewijst een grote vastberadenheid en aanpassingsvermogen van iedereen, inclusief onze toeleveranciers. Het geeft mij veel vertrouwen dat we samen in onze industrie door deze crisis komen.”
Het Amels 200-ontwerp biedt een groot volume (970 GT) voor de twaalf gasten. Een lift brengt gasten op een van de vier dekken, tot aan de airconditioned gym op het Sun Deck. De Amels 200 heeft een hybride elektrische aandrijving en bewezen techniek voor de reductie van uitlaatgassen.

www.amels-holland.com