Eerste casco Amels 60 arriveert in Vlissingen

Het casco van de eerste Amels 60 is afgemeerd in het bouwdok in Vlissingen. Foto Tom van Oossanen

Het casco van een Amels 60 is bij Damen Yachting aangekomen in Vlissingen, waar het zal worden afgebouwd. Het casco is gebouwd door Damen Shipyards Gdynia in Polen. Het is het eerste in een serie van drie Amels 60 jachten die worden gebouwd. De oplevering van dit schip is in het voorjaar van 2022. Ook de andere twee casco’s komen uit Polen. Twee van de drie schepen zijn verkocht.

De Amels 60 is een ontwerp Espen Øino, een nieuwe generatie Amels Limited Editions jachten. Het is de tweede samenwerking van Amels met Øino, die voor Amels reeds een 78 meter full custom jacht van 78 meter ontwierp dat momenteel in aanbouw is, met een voorziene oplevering dit jaar.

Een paar features van het 60 meter jacht: een groot zonnedek, balkons voor de owners suite, grote trapeziumvormige ramen voor het main deck en een 9 meter tender op het voordek. Met de door Amels ontwikkelde hybride voortstuwing kan het schip met een snelheid van 7 knopen elektrisch varen.

Winch Design uit Londen ontwerpt het interieur in nauwe samenwerking met het interieur team van Damen Yachting. Damen Shipyards en Amels ontwikkelden een geheel nieuwe rompvorm in eigen huis.

Artist’s impression van de door Espen Øino ontworpen Amels 60.

Technische specificaties
Lengte o.a.: 60,00 m.
Breedte o.a.: 10,40 m.
Diepgang: 3,35 m.
Inhoud: 830 GT
Topsnelheid: 15,5 knopen
Actieradius: 4.500 mijl (bij 13 knopen eco-cruising)
Accommodatie: 6 suites voor 12 gasten
Bemanning: 12 + kapitein

www.damenyachting.com/yacht/amels-60/