Het casco van Pelagic 77 in de takels. Foto KM Yachtbuilders

Begin november werd bij KM Yachtbuilders het aluminium casco van de Pelagic 77 gekeerd. Het expeditieschip is een modern uitgevoerde schoener met twee carbon masten. Er is bewust gekozen voor deze tuigage, want het zeiloppervlak wordt zo verdeeld en alle zeilsystemen, zoals lieren en fokrollers, zijn daardoor nog met de hand te bedienen. Het schip is voorzien van een zwaardkiel met vaste kielbox.
Voor de mechanische voortstuwing zijn twee Yanmar diesels van 150 pk geïnstalleerd. Behalve aan dek is het voor de gasten aan boord ook goed toeven in het comfortabele leefgedeelte van het grote pilot house, en in de kombuis in het achterschip. In het voorschip komen zes dubbele hutten en twee gezamenlijke toiletten en douches. Met bamboe meubels zal de stijl van het interieur licht blijven.
Na de geplande oplevering eind 2020 en na een uitgebreide proefvaart in de Noord-Atlantische wateren in de zomer van 2021 zal de Pelagic 77 uiteindelijk naar Puerto Williams in Chili varen om als privéjacht te worden gebruikt en voor educatieve doeleinden te worden ingezet.
www.kmy.nl

Technische gegevens:
Lengte over alles: 23,50 m. Lengte waterlijn: 20,55 m. Breedte: 6,20 m. Diepgang: 2,15-4,30 m. Bouwmateriaal: aluminium. Motoren: 2 x Yanmar 150 pk. Ontwerper: Tony Castro Design.