Claasen Shipyards zet werk voort bij Vitters in Zwartsluis

De activiteiten van Claasen Shipyard uit Zaandam zijn ondergebracht in de hoofdvestiging van Vitters Yachts in Zwartsluis. Volgens Bas Peute van Vitters, verantwoordelijk voor business development, is dat besloten omdat in Zaandam een nieuwe woonwijk is verrezen naast de werf van Claasen. Dat bemoeilijkt werfactiviteiten, gelet op de hinderwetvergunning. Bovendien waren investeringen in de bedrijfspanden nodig en het risico bestond dat die niet rendabel zouden zijn. Voor de overgang naar Zwartsluis, op 1 november jongstleden, is een moment gekozen dat qua productie gunstig was. Peute: “Een deel van het personeel is verhuisd naar Zwartsluis, en anderen hebben een baan gevonden bij werven in de regio, dus iedereen is aan het werk gebleven.”
Hiermee is een gerenommeerde jachtbouwwerf uit Zaandam vertrokken, waar bijzondere jachten zijn gebouwd. Waaronder de J-Klasser ‘Lionheart’ en recentelijk de chaseboat ‘Stargazer’, beide naar een ontwerp van Hoek Design.
Begin 2016 namen Vitters Shipyard en het management van Claasen Shipyards samen de werf over van zakenman Jan Hart, die het bedrijf eerder kocht van oprichter Nico Claasen.
www.vitters.com