Holland Marine Parts | Composiet huiddoorvoeren Jet Thruster

Holland Marine Parts, producent van de Jet Thruster, heeft nieuwe huiddoorvoeren ontwikkeld. Zowel de waterinlaat als de nozzles van de Jet Thruster zijn nu in composiet uitgevoerd en daarmee volledig corrosiebestendig. De huiddoorvoeren zijn uitgebreid getest en gecertificeerd conform de ISO9093 en ABYC normen voor huiddoorvoeren onder de waterlijn.
Voorheen waren bronzen of metalen huiddoorvoeren de norm, tegenwoordig wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van glasvezel versterkt kunststof, ook voor kogelkranen trouwens. Met alle voordelen van dien: composietmateriaal is licht, corrosiebestendig en eenvoudig te verwerken. Holland Marine Parts heeft zeven verschillende composiet nozzles ontwikkeld. Door de flens van de doorvoer onder verschillende hoeken te produceren, kunnen de doorvoeren van het Jet Thruster systeem worden toegepast op elk boottype. Omdat geen polyesterwerk gedaan hoeft te worden, wordt aanzienlijk op installatietijd bespaard. De waterinlaat van de Jet Thruster heeft van een filter dat vuil weert uit het systeem.
De overstap naar composiet vergde een investering in spuitgietmallen en een uitvoerig test- en certificeringsprogramma. Het nieuwe Jet Thruster systeem is te zien op Boot Düsseldorf (Hal 9, stand E56). www.hollandmarineparts.nl