Royal Huisman in Vollenhove heeft een gedurfd concept gelanceerd voor een sloepgetuigd aluminium zeiljacht, de APEX 850. Met een lengte van 85 meter en een masthoogte van 107 meter zou het in zijn soort het grootste zeiljacht ter wereld zijn. Het is alleen nog even wachten tot iemand het reeds tot in de details uitgewerkte ontwerp wil laten bouwen.

Royal Huisman werkte bij de ontwikkeling van het concept samen met ontwerper Malcolm McKeon. Royal Huisman bouwde reeds twee van de tien grootste zeiljachten ter wereld, de Athena en de Sea Eagle II. CEO Jan Timmerman: “De APEX 850 zou voor ons de derde en grootste van dit elitegezelschap zijn. Elk jacht dat Huisman bouwt, profiteert van de research, innovaties en uitdagingen van eerder gebouwde schepen, de zekerheid biedend dat dit het beste tot nog toe is.”
Het zeiloppervlak bedraagt 3.200 m(aan de wind) en 4.700 m2 (voor de wind). De carbon mast en giek, tuigage, plus een geïntegreerd zeilsysteem, worden geleverd door Huisman-dochter Rondal.

www.royalhuisman.com

Het zeiloppervlak bedraagt 3.200 m2 aan de wind.
Het dekhuis is in het concept voor het grootste deel in glas uitgevoerd.