Cor D. Rover, Van Oossanen en Royal Huisman ontwikkelen 55 meter superjacht

Het concept-superjacht Sangi wordt in op de Monaco Yacht Show 2019 gepresenteerd.

Sangi (‘change’ in Esperanto) is de naam van een 55 meter concept-superjacht dat op 25 september op de Monaco Yacht Show wordt gepresenteerd. Het schip is ontwikkeld door drie klinkende Nederlandse namen: Cor D. Rover, Van Oossanen en Royal Huisman.

De lichtgewicht aluminium romp met bijlboeg is gebaseerd op de gepatenteerde Fast-Displacement XL Van Oossanen Naval Architects. Die biedt optimale hydrodynamische eigenschappen voor prestaties en stabiliteit. Daardoor kan het schip toe met minder vermogen en een kleiner machinepark vergt minder ruimte aan boord. Die komt vervolgens ten goede aan de leefruimte en gastenaccommodatie. Dankzij hybride en volledig elektrische voortstuwingsopties (naast conventionele set-ups), is het jacht toekomstbestendig te maken, in combinatie met slimme energiebeheersystemen die stroomopwekking, stroomopslag en -gebruik optimaliseren.
De opdrachtgever kan een flinke inspraak krijgen in de indeling en het interieur; zelfs de opbouw kan desgewenst worden aangepast, wel binnen de grenzen van de dragende scheidingswanden. Er is een grote tenderstorage voorzien in het verdiepte voordek, met hydraulische kraan.
De Monaco Yacht Show is van 25-28 september.

Video van ‘Depp’ zwembad
Video van het door Cor D. Rover gepatenteerd ‘Depp’ zwembad in het achterdek, met een omhoog beweegbare bodem, die volledig integreert met het achterdek. Het zwembad kan hierdoor tijdens het varen volledig gevuld kan blijven.

Ervaring met aluminium
Royal Huisman heeft veel ervaring met het bouwen van grote aluminium jachten. De werf beschikt sinds kort naast de werf in Vollenhoven over de faciliteiten van de voormalige Holland Jachtbouw-werf in Zaandam. Huisman is momenteel bezig met drie superjacht projecten: een 81 meter schoener (‘s werelds grootste aluminium zeiljacht), een motorjacht van 55 meter en een zeiljacht van 60 meter. De refitafdeling, Huisfit, werkt momenteel aan verschillende projecten, waaronder de conversie van het Feadship motorjacht Broadwater, een 5-jaarlijkse survey van het zeiljacht Sea Eagle en de ombouw van het zeiljacht Juliet naar hybride.

Technische specificaties
Ontwerp exterieur: Cor D. Rover Design
Naval architect: Van Oossanen
Bouwer: Royal Huisman
Lengte o.a.: 55 m.
Breedte: 9.7m.
Diepgang: 2.2 m.
Waterverplaatsing: 375 tons
Gross tonnage: >500 GT
Accommodatie: 12 passagiers; 10/12 bemanning
Romp & opbouw: Aluminium
Hoofdmotoren: 2x 533 kW
Stabilisatiesysteem: 2x VEEM gyro stabilizer
Maximum snelheid: 16 knopen
Actieradius: 3.800 mijl bij 12 knopen

www.royalhuisman.com/Sangi

De Sangi beschikt over een groot zwembad.
Op het verzonken voordek is plaats voor twee tenders.
Het exterieur van de Sangi is ontworpen door Cor D. Rover.