Cyclone radar van Raymarine voor veraf én dichtbij

Raymarine introduceert een nieuwe serie open array-radars met de naam Cyclone. De radars zijn beschikbaar met scanners van 0,9, 1,2 en 1,8 meter,  in twee hoogvermogensopties voor elke maat. 

Het ontwerp van Cyclone is geïnspireerd op een vliegtuigvleugel. Met een hoogte van 33 cm biedt de radar meer flexibiliteit in bootarchitectuur en de installatie. Cyclone is de lichtste open array-radar van Raymarine, waarbij de modellen van 0,9 m slechts 23 kg wegen.
De Cyclone is ontworpen voor extreme weersomstandigheden met een windclassificatie van meer dan 100 knopen. Een rotatiesnelheid van 60 rpm biedt een blikveld van 360 graden en realtime tracking van maximaal 100 afzonderlijke ARPA-objecten, zelfs wanneer het schip op volle snelheid is. CHIRP-pulscompressie en beam-sharpening technology leveren nauwkeurige radarbeelden en objectonderscheiding op en en resolutie op lange afstanden.

Dichtbij en veraf
Met Cyclone en de RangeFusion-technologie van Raymarine hebben schippers tegelijkertijd maximaal zicht op objecten die zich dichtbij en veraf bevinden. De RangeFusion-technologie combineert korte pulsbereiken voor objecten dichtbij met lange pulsbereiken voor objecten veraf.  Alles verschijnt in één enkel radarbeeld, dat eenvoudiger te interpreteren is, aldus Raymarine. 
Er zijn twee Cyclone-prestatieniveaus beschikbaar in 0,9, 1,2 en 1,8 meter: Cyclone met een vermogen van 55 watt / 6 kW equivalent aan magnetronprestaties en Cyclone Pro met een vermogen van 110 watt / 12 kW equivalent aan magnetronprestaties. Alle Cyclone-modellen integreren naadloos met de multifunctionele kaartplotterdisplays van Raymarine Axiom, Axiom+, Axiom Pro en Axiom XL.
De verkoopprijzen variëren van € 6.495 – €8.995. De garantietermijn is drie jaar. Levering vanaf november 2021.

www.raymarine.com/cyclone