Dalend aantal bezoekers Boot Holland

De steiger voor de motorboten. Foto Boot Holland

De noordelijke watersportbeurs Boot Holland heeft bijna 13 procent minder bezoekers getrokken dan in 2017. De organisatie telde tussen 9 en 14 februari 31.000 belangstellenden bij de entree van de hallen van het WTC Expo in Leeuwarden.

De organisatie spreekt van ‘iets minder’ bezoekers, maar zeker vergeleken met de jaren daarvoor is er sprake van een flink flink verval: in 2016 kwamen er nog 37.622 mensen naar de beurs; in 2015 37.254.

In een persbericht zegt de nieuwe beursorganisatie dat aan alles te merken was dat er een frisse wind waaide en dat zowel bezoekers als standhouders daar enthousiast over waren. Uit de mond van directeur Hans van Veen van Vedette Jachtbouw, die met vier schepen aan de motorbotensteiger present was, werd opgetekend: “Er was veel interesse en voor mijn gevoel waren er ook meer bezoekers dan vorig jaar, waarbij de kwaliteit ook zeker hoger lag.” Van Veen kreeg veel positieve reacties op zijn presentatie. “Dat gaan we volgend jaar ook zeker weer doen. Ik zou mijn collega’s en ook de organisatie willen adviseren hier op in te zetten. Als het aan mij ligt is de Saksenhal straks helemaal gevuld met steigers met motorboten.”

De organisatie constateert veel belangstelling uit Duitsland. En verder: “De uitbreiding van recreatie, verhuur en funsport is zeer positief ontvangen. Maar we willen vooral vast blijven houden aan de (stalen) motorboten en boten in het algemeen. Dat is de rode draad van Boot Holland, de kracht ook. We zetten volgende jaar in op segmentatie, paviljoens, sfeer en nog meer motorjachten.”

In 2019 is Boot Holland van 8 t/m 13 februari.

www.boot-holland.com