DAME Awards: 53 producten genomineerd

Tijdens de komende METSTRADE worden ook weer de DAME Awards toegekend, dit jaar voor de dertigste keer. Uit een totaal van 103 inzendingen uit 25 landen zijn ditmaal 53 producten genomineerd om deel te nemen aan de laatste beoordelingsrondes. De jury van 2021 bestaat uit acht vooraanstaande experts in hun vakgebied. De juryleden beoordelen elk facet van het productontwerp, van gebruiksgemak, functionaliteit en esthetiek tot milieuvriendelijkheid, innovatie en zelfs verpakking en presentatie.

Juryleden die veilig naar RAI Amsterdam konden reizen – uit Engeland, Zuid-Afrika, Italië en Frankrijk – kwamen de inzendingen in levende lijve beoordelen. De overige juryleden gaven hun oordeel via een digitale verbinding, op basis van hun onderzoek op afstand. De beoordeling van de inzendingen op de shortlist leiden uiteindelijk tot de winnaars in zeven categorieën en de overall winnaar van de 30ste DAME Awards verkiezing. Zij worden in het zonnetje gezet tijdens de METSTRADE 2021 Breakfast Briefing in het RAI Amsterdam Convention Centre op 16 november. Daar houdt ook zeezeilster Dee Caffari een keynote speech.

De DAME genomineerde producten kunnen worden bekeken in een speciale display bij METSTRADE in hal 6. METSTRADE TV zendt speciale DAME Award-programma’s met winnaars en juryleden uit op alle drie de dagen van de show, 16-18 november om 11.30 uur. Deze programma’s kunnen worden bekeken via een livestream en on-demand op het virtuele METSTRADE Connect-platform, beschikbaar voor alle geregistreerde deelnemers.

https://www.metstrade.com/awards/nominees/