Amels/Damen bouwt superjacht van 120 meter

Alleen de contouren van het 120 meter jacht zijn vrijgegeven. Illustratie copyright Espen Øino - Imperial

Een team van Amels en Damen Yachting gaat een superjacht van 120 meter bouwen, ontworpen door Espen Øino. Imperial Yachts vertegenwoordigt de opdrachtgever en zal de bouw begeleiden. ‘Project Signature’ is bij de oplevering in 2025 het grootste superjacht dat tot nu toe in Nederland is gebouwd.
Het Amels-jacht is het derde full custom project in de orderportefeuille van de werf. Rose Damen, algemeen directeur van Amels en Damen Yachting, zegt zeer vereerd te zijn dat Amels is geselecteerd voor dit project. “Het bouwt voort op onze sterke relaties met zowel Imperial als Espen Øino. We hebben een uitstekend team voor dit project, inclusief onze ontwerpers en ingenieurs op onze werf, evenals onze productieafdeling en natuurlijk de geweldige pool van getalenteerde leveranciers en onderaannemers die hier dichtbij zijn gevestigd.”

Imperial Yachts
‘Project Signature’ is het negende project dat Amels sinds 2009 in samenwerking met Imperial bouwt. Julia Stewart, directeur van Imperial Yachts: “Dit is een speciale dag voor Imperial: we bevestigen ons leiderschap in de nieuwe bouwreeks van 100m+ superjachten en bewijzen tegelijkertijd onze belangrijke kennis helpt om het niveau van onze veeleisende en veranderende industrie te verhogen. Samenwerken met Amels en Damen Yachting is logisch voor dit project: ze hebben een uitstekende reputatie die niemand kan ontkennen en we waarderen hun hoge normen en de capaciteit om in recordtijd te leveren.”
De samenwerking met Espen Øino en zijn team is volgens Stewart ook een bewijs van uitmuntendheid: “Hun expertise en ervaring naast Imperial zullen een echte waarde geven als het gaat om serieuze zaken. Met dit droomteam aan het roer, wordt Project Signature een van de meest opvallende, stille en geavanceerde superjachten ooit geleverd.”

Espen Øino
Project Signature is het tweede Amels full custom-project met ontwerper en scheepsarchitect Espen Øino en zijn team. Øino: “We zijn uiteraard erg enthousiast om deel uit te maken van dit spannende project, het grootste ooit door Amels gebouwd. Samenwerking met de geweldige teams van Imperial en Amels heeft onze bestaande bloeiende relaties versterkt. Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt om een ​​jacht te creëren met een unieke lay-out en een tijdloos uiterlijk, waarbij een edgy design wordt gecombineerd met elegante rondingen. We kijken er erg naar uit om dit indrukwekkende jacht tot leven te zien komen tijdens het bouwproces.”

www.damenyachting.com