Met een A-frame kan de Power Play van Damen een duikbootje te water zetten.

Scheepswerf Damen zal deze zomer het 55,5 meter lange Yacht Support Vessel Power Play in de vaart brengen. Het is het zesde schip in de serie YS 5009, gebaseerd op de Sea Axe.

Product Director Mark Vermeulen van Damen: “Het is inspirerend om te zien dat een nieuwe generatie eigenaars de toon zet in de markt. Het is zeer dynamisch, het is niet het conventionele denken over luxe jachten. Onze klanten hebben geweldige ideeën om te gaan duiken, vliegen, rond te varen met luxe speeltjes en serieuze boten. Ze plannen de avonturen van hun leven en raken zelfs betrokken bij onderwaterexploratie, wetenschap, filmen of jachtraces. Voor een scheepsbouwer is het fantastisch om mee te helpen die dromen waar te maken.

Net als haar voorgangers Ad-Vantage, Axis en Shadow is de Power Play ingericht voor een mix van avonturen en ondersteunende functies voor superjachten. Nieuw is een 50 vierkante meter Adventure en Dive Centre op het achterschip, meer autonomie en faciliteiten om te kunnen opereren in kwetsbare (natuur)gebieden.

Aan boord is plaats voor zes gasten in drie hutten, wat het mogelijk maakt korte trips te maken, los van het moederschip of zelfs geheel zelfstandig als expeditiejacht. Verder is er plaats voor een 7-koppige bemanning en extra accommodatie voor vier stafleden, denk aan gidsen en beveiliging.

Tot de uitrusting behoren een 12-tons dekkraan en een A-frame op het achterschip om grote en zware uitrusting te water te laten, zoals duikbootjes. Power Play meet 489 GT en kan 20 knopen varen. De sales en marketing is in handen van Damen-dochter Amels.

www.yacht-support.nl