Bij jachtwerf De Alm in Werkendam staat een bijzonder schip op stapel. Het is een stalen spiegelsloep met aangehangen roer, maar misschien is ‘grachtenjacht’ een betere benaming. De lengte is namelijk maar liefst 14,80 meter en in het voorschip is een riant uitgeruste accommodatie voor twee, inclusief airco.

De opdrachtgever wil inderdaad in de Amsterdamse grachten kunnen varen en daarom is de voortstuwing hybride: een Bell Marine elektromotor van 25 kW, in combinatie met een generator en een semi-tractie batterijenpakket. De afwerking wordt luxe met echt teak aan dek en op de opbouw, inclusief gelakte lijsten.
Het gebruikte verfsysteem is van AwlGrip, wat wordt aangebracht door VandenEnden Shipyards. De boegschroef van SidePower is proportioneel.
Het ontwerp is gemaakt door Kees Cornelissen van Euroship Services, met wie De Alm vaker samenwerkt. De Alm heeft al eens eerder een 8 meter sloep gebouwd, maar toch is dit scheepstype wat afwijkend in het portfolio. Dat omvat vooral robuuste trawler- en kotterjachten, Delfino trawlers en de jongste Delfino Grand Voyager lijn met steilsteven.
www.alm-jachtbouw.nl