De Driesprong neemt deel Dutch Craftsmanship over

Het Friese familiebedrijf De Driesprong neemt de jachtbouwtak van het failliete Dutch Craftsmanship uit Sneek over. Daarmee blijft het meer dan zestig jaar oude merk Aquanaut behouden voor de markt. Ook de werf van Aquanaut blijft in Sneek gevestigd.

De Driesprong uit Langelille werd in 1960 opgericht door Henk Stekelenburg, die destijds zelf Aquanaut-jachten vanaf de tekening van ontwerper Dick Boon bouwde. Later nam familie De Bakker van Dutch Craftsmanship de licentie over. Inmiddels beschikt De Driesprong over een eigen verhuurvloot en jachtwerf. Groot geworden met jachtverhuur-, onderhoud- en reparatie vaart het familiebedrijf met de derde generatie aan het roer steeds nadrukkelijker een koers met eigen jachtbouwactiviteiten. Daar sluit de uitbreiding met het merk Aquanaut naadloos op aan.

Frans de Vries, huidige eigenaar van De Driesprong: “Als vrijdag Motorboot Sneek van start gaat, showen we daar de Aquacraft 1500 Sportage. Een motorjacht dat we speciaal voor ons 60-jarig jubileum volledig in eigen huis ontwikkelden. Zoals we dat eerder met de Aquacraft 1400 SP bij ons 50-jarig jubileum ook al deden. Bovendien bouwen we ook onze verhuurvloot eigenhandig in onze jachtwerf. De overname van Dutch Craftsmanship is de volgende stap.”

www.dedriesprongyachtcenter.nl