De Keizer Marine start door

Eekels Technology, een dochteronderneming van TBI Holdings, heeft op 1 november 2020 overeenstemming bereikt met curatoren over een doorstart van De Keizer Marine Engineering in Zaandam, dat op 15 oktober failliet is verklaard. Met deze doorstart behoudt het merendeel van de medewerkers van De Keizer Marine Engineering hun baan. Niettemin gaan er ongeveer 150 arbeidsplaatsen verloren.

De activiteiten van De Keizer passen goed passen in de strategie van Eekels, dat met deze doorstart de positie versterkt in de markt voor de bouw van superjachten, en in het westen van Nederland. Vier grote werven ondersteunen de herstart.
De Keizer Marine Engineering is al sinds de oprichting in 1965 een familiebedrijf en een belangrijke speler als elektrotechnisch systeemintegrator op het gebied van superjachtbouw. Het Zaanse bedrijf realiseert projecten en voert onderhouds- en servicewerkzaamheden uit.
Wat klanten betreft zijn Eekels en De Keizer Marine Engineering complementair, en De Keizer is qua kennis vergelijkbaar met Eekels. Na de doorstart zal Eekels met bijna 900 medewerkers een substantieel hogere omzet realiseren, zo verwacht de directie.

Eekels is ruim 110 jaar actief in de marktsegmenten Marine & Offshore en Industrie & Infra. Het bedrijf voert projecten en onderhouds- en servicewerkzaamheden uit in de disciplines technische automatisering, elektrotechniek en werktuigbouw.
Eekels bezit specifieke expertise op het gebied van elektrotechnische aandrijvingen, walstroom-aansluitingen, scheepssystemen (waaronder alarm en monitoring) en procesautomatisering. Eekels verzorgt het gehele traject van engineering, panelenbouw, uitvoering, inbedrijfstelling tot en met onderhoud en service.
TBI is een concern met negentien zelfstandige dochterondernemingen, die samenwerken binnen de segmenten techniek, bouw en ontwikkeling en infra.

www.eekels.com/nl