De Stille Boot: veel noviteiten voor 2022

De Stille Boot meldt nieuwe producten en innovaties voor seizoen 2022. Dit in het kader van de vakbeurs Metstrade. De nieuwe Torqeedo Cruise buitenboord- en podmotoren worden krachtiger én stiller. De huidige motoren van 2, 4 en 10 kW nemen in vermogen toe tot 3, 6 en 12 kW. Dat is qua kracht vergelijkbaar met 6, 10 en 25 pk. Nieuwe techniek en elektronica maakt de motoren bovendien nog stiller. Ze blijven licht van gewicht en even compact, met weinig weerstand onder water. De Torqeedo motoren vormen via het TorqLink-systeem één geheel met de Torqeedo lithium accu’s, bedieningshendel en display. Alles wordt plug & play geleverd voor eenvoudige installatie.

Nieuwe WaterWorld accu’s
De Nederlandse fabrikant Water World Electronics, bekend van elektrische inboardmotoren, introduceert een nieuwe lithium accu. Net als bij Torqeedo is deze volledig geïntegreerd in het aandrijfsysteem, waardoor het complete systeem nog betrouwbaarder en makkelijke te installeren wordt, zowel bij nieuwbouw als hermotorisering.
De nieuwe 48 volt lithium ijzerfosfaat accu heeft een capaciteit van 6,5 kWh en is eenvoudig uit te breiden door meerdere accu’s parallel te schakelen. Een logische aanvulling op de range WaterWorld motoren in de vermogens van 4, 7,5, 10 en 15 kW.

Vernieuwde Solbian AllinOne zonnepanelen
Solbian levert al jaren flexibele, beloopbare zonnepanelen met het hoogste rendement voor de jachtbouw. Voor seizoen 2022 introduceert Solbian het vernieuwde AllinOne powerboard. Deze slimme solar laadregelaar (MPPT) maakt het nog eenvoudiger deze duurzame stroombron te integreren in het boordnet. Voorzien van bluetooth, wifi en een smartphone app om de zonnepanelen te monitoren.

De Sloveense fabrikant Sentinel Marine kondigde eerder dit najaar een samenwerking aan met ‘s werelds grootste botenbouwer Groupe Beneteau. Met hun vernieuwende modulaire bootmonitoring producten is Sentinel de koploper in deze markt.
www.destilleboot.nl