De Vries Scheepsbouw Makkum sponsort ijshockeyclub

Foto: De Vries Scheepsbouw Makkum

Het is algemeen bekend dat de Nederlandse jachtbouwindustrie moeite heeft om geschikt personeel te vinden. Er wordt vanuit de branche van alles bedacht en georganiseerd om de juiste mensen te vinden. Zo ook door De Vries Scheepsbouw Makkum BV. De scheepsbouwer van Feadship tekende een sponsorovereenkomst met de ijshockeyclub OG Capitals Leeuwarden.

Gijs Oostenrijk, Sales Manager Refit Feadship, licht de sponsoring toe: “Ik bezocht privé een aantal wedstrijden. Zo kwam ik erachter dat zowel de spelers, de families als de fans overeenkomsten hebben met de kernwaarden van ons bedrijf, namelijk: doorzettingsvermogen, affectie met de maakindustrie en oog voor kwaliteit. IJshockey is keihard trainen en doorzetten. Deze jongens en meiden zitten naast de trainingen en wedstrijden ook nog 4 tot 5 dagen per week in de sportschool. Er hangt bovendien een leuke sfeer waarin men elkaar stimuleert om tot betere prestaties te komen. Als scheepsbouwer ben je net zo goed als de som van de kennis en kwaliteiten van je vakmensen. Wij zien een goede aansluiting tussen OG Capitals en De Vries Scheepsbouw. Daarom menen wij er goed aan te doen een club en sport te sponseren, die wellicht niet zo voor de hand ligt, maar waar wij ons wel mee kunnen vereenzelvigen.”

Op de vraag hoe ze de sponsoring gaan uitrollen, antwoordt Oostenrijk: “Doordat wij een goede slogan en payoff op de boarding achter de goal hebben kunnen realiseren, zijn wij als bedrijf perfect zichtbaar tijdens zowel trainingen als wedstrijden. Wij zorgen ervoor dat er altijd vertegenwoordiging van ons bedrijf aanwezig is tijdens de wedstrijden, waardoor wij goede gesprekken met de toeschouwers kunnen aanknopen. Als er signalen zijn dat mensen wat meer willen weten en mogelijk een volgende stap in hun toekomst gaan zetten, zullen we ze informeren over de mogelijkheden die De Vries Scheepsbouw hen kan bieden. Op termijn zullen wij ook een bedrijfspresentatie op de club gaan verzorgen. IJshockey wordt gekenmerkt door een snelle en dynamisch speelstijl, wat het voor onze medewerkers en bemanningen van onze jachten leuk maakt om de wedstrijden te bezoeken.”

De sponsorovereenkomst werd getekend op de werf van De Vries in Makkum door Gijs Oostenrijk en Capitals voorzitter Pieter Poelsma.

www.werkenbijfeadship.nl