Rapsody | Debuut Tender Cabin op Boot Düsseldorf

De Rapsody Tender Cabin haalt een snelheid van 34 knopen.

De Rapsody Tender Cabin is een variant op de bestaande Rapsody Tender maar dan voorzien van een praktische cabin met een bed van ruim 2 meter lang. De boot zal haar debuut maken op Boot Düsseldorf (19-27 januari) in hal 17 op stand C56.

De dagboot verschaft een verblijfplaats voor de nacht. Het grote luik van 1.00 x 1.00 m leidt je via de royale doorgang naar de cabin. Als het luik gesloten is doet het teak voordek, voorzien van visgraatpatroon, dienst als zonnebed. Onder het motorluik ligt een Volvo Penta diesel motor met 220 pk. Het motorvermogen van de Tender kan variëren tussen de 150 pk en 300 pk.

De Rapsody Tender is een klassiek gelijnde ‘centre console’ boot. De klassieke lijnen worden benadrukt door de ‘tumblehome’ spiegel en een uitwaaierende boegvorm. De romp is gemaakt van een polyester sandwichconstructie en het onderwaterschip heeft een V-bodem wat het varen aangenaam maakt. De Tender Cabin is geschikt om op zowel meren als op zee te varen.

Dankzij het gewicht en de breedte van de Tender kan de eigenaar het jacht zelf naar de favoriete locatie transporteren. Het praktisch comfort wordt benadrukt door de vaste koelkasten en een vast toilet in de stuurstand.

Een lijnenplan van de Rapsody met een cabin in het voorschip.

Specificaties Rapsody Tender Cabin:
Lengte: 9.05 m
Breedte: 2.65 m
Diepgang: 0.75 m
Doorvaarthoogte: 1.60 m
Gewicht: 2.850 kg
Materiaal: GRP Sandwich
Standaard motor: 150 pk Volvo Penta D3
Optionele motor: 220 of 300 pk Volvo Penta D3
Max snelheid: 34 knopen
Dieseltanks: 2 x 185 liter
Design categorie: CE C
Max. lading: 750 kg
Max. passagiers: 8
Design: Simonis Voogd

www.rapsody.nl