Derde Amels 200 verkocht

Artist's impression van de Amels 200 nr 3.

Amels en Damen Yachting hebben een order geboekt voor de derde Amels 200, die naar verwachting begin 2024 zal worden opgeleverd. Dit 60 meter lange Limited Editions-ontwerp, is een evolutie van de Amels 188, met een exterieur dat door Tim Heywood is ontworpen.Het scheepsbouwkundig ontwerp is van Amels Yachting.

Rob Luijendijk, directeur sales bij Amels en Damen Yachting, heeft tijdens de verkoop met de eigenaar samengewerkt. “Dit is een jacht dat een origineel ontwerp en hoog volume combineert met uitzonderlijke functionaliteit om echt de ultieme luxe jachtervaring te bieden.”
Hoewel de Amels 200 veel van de scheepsarchitectuur, het grote volume (1.015 GT) en hybride elektrische energietechnologie heeft van haar voorganger, profiteert het ontwerp ook van de extra lengte. Tim Heywood: “De extra lengte van de Amels 200 versterkt de algehele elegantie en verfijning van mijn ontwerp, zowel van binnen als van buiten. De grotere ramen zorgen voor een lichtere sfeer in het interieur, wat erg uitnodigend is. Dit is een jacht met complexe, veelzijdige vormen, aangevuld met sierlijke vloeiende lijnen, die samen een echt in het oog springend jacht vormen, waar ik enorm trots op ben. De vele kronkelende buitenoppervlakken zorgen ervoor dat het zonlicht en de reflecties bijdragen aan de magie en het jacht echt speciaal maken.”

Interieur van Winch Design
Voor het interieur heeft de opdrachtgever gekozen voor Winch Design. Hoewel Winch Design de Amels Limited Editions-reeksen goed kent, is deze Amels 200 de eerste uit deze designserie. “Dit markeert wederom een ​​samenwerking tussen Damen Yachting en Winch Design. Het is een zeldzaam maar bijzonder voorrecht om door de jaren heen aan zoveel projecten te hebben gewerkt met zo’n gewaardeerde werf. We kijken ernaar uit om onze collectieve ervaring weer samen te brengen voor dit nieuwste jacht van 60 meter”, aldus Jim Dixon, directeur Yachts & Aviation van Winch Design.

Eerder dit jaar lanceerden Amels en Damen Yachting de eerste twee Amels 200, die de komende maanden aan hun eigenaren zullen worden geleverd. Ook deze Amels 200 beschikt over een lift voor vier dekken, een fitnessruimte met airconditioning op het zonnedek, een groot achterdek en een zwemplatform en ramen op volledige hoogte in de Owners Suite. Volpini 2 was het eerste jacht dat werd geleverd volgens het originele Amels 188-ontwerp. Aan boord is plaats voor twaalf gasten en twaalf bemanningsleden.

www.damenyachting.com