Dick Mulder overleden

Op 24 juli 2022 is Dick Mulder overleden, 60 jaar oud. Hij was directeur/eigenaar van Mulder Shipyard in Voorschoten/Zoeterwoude, die in 1938 was gestart door zijn vader Dirk Mulder. De werf kreeg na de oorlog vooral bekendheid door de Favorite kruisers. Stalen knikspant jachten met een mahoniehouten opbouw.
Na zijn diensttijd nam Dick Mulder in de jaren ’80 op 22-jarige leeftijd de werf over van zijn vader.
Het bedrijf in Voorschoten had destijds maar één werknemer. Mulder bouwde de zaak verder uit, met veel aandacht voor kwaliteit en details. Sinds zijn aantreden leverde Mulder Shipyard 134 jachten af en won de werf drie Superyacht Awards.
Dick Mulder onderscheidde zich door zijn veerkracht, doorzettingsvermogen en moed. Deze eigenschappen kwamen vooral ook naar voren toen hij besloot om midden in de financiële crisis een splinternieuwe werf in Zoeterwoude te laten bouwen, die in 2012 werd geopend.
Onder Mulders leiding is het accent verschoven naar custom built motorjachten. Vandaag de dag bouwt Mulder Shipyard jachten in het topsegment, zowel stalen waterverplaatsers als aluminium halfglijders.
Twaalf jaar geleden trad zoon Nick tot het bedrijf toe, die het levenswerk van zijn vader zal voortzetten.