DMS Holland distributeur van Anti Rolling Gyro systemen

DMS Holland, gespecialiseerd in het stabiliseren van jachten, heeft Anti Rolling Gyro (ARG)
toegevoegd aan het assortiment van stabilisators en is sinds 1 juli distributeur voor de Benelux en Scandinavië.
De ARG is een gyro-stabilisator die is ontwikkeld door Mitsubishi. Daarvoor is techniek benut die zich heeft bewezen in de stabilisatie van ruimtestations. ARG staat garant voor zerospeed stabilisatie op snel- en langzaam varende schepen en is geschikt voor alle rompvormen.
De ARG werkt stiller en geeft sneller een dempende werking, wat het comfort aan boord ten goede komt. Andere voordelen zijn een snellere opstarttijd, langere service interval, en een betere reactie op grotere golven dankzij een langere gimbal werking van 180 graden. Dat resulteert in de hoogste torque output in de markt.
Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, doordat onderdelen minder slijten en minder onderhoud nodig hebben. Het gevolg is minder onderhoudskosten.
Ook de installatie is eenvoudig. Er zijn geen doorvoeren door de romp voor waterkoeling nodig en een dure, complexe hydraulische installatie is evenmin nodig. Dit maakt de ARG een ideale optie voor zowel nieuwbouw als refit installaties. Daarnaast is de prijs/prestatie verhouding volgens DMS Holland tot 40% goedkoper dan andere merken in de markt.

www.dmsholland.com