Drie schepen op stapel bij North-Line

De North-Line 37 Express en de N-L 50 in aanbouw. Foto North-Line

Bij North-Line in Harlingen staan drie nieuwe schepen op stapel. De North-Line 37 Express wordt dit voorjaar opgeleverd aan haar eigenaren. Het schip is voorzien van twee Volvo Penta motoren van 330 pk elk, waarmee een topsnelheid van 27 knopen te halen is. De kruissnelheid ligt tussen de 16 en 22 knopen. De Express-uitvoering heeft geen dicht stuurhuis, maar een cabrio-stuurstand, voorzien van een vaste stuurstoel en L-bank met flexibele meevaarstoel.
Van een North-Line 42 werd in de tweede week van januari de romp geïnjecteerd. Deze 42 krijgt twee Cummins QSB 480 diesels, die gaan zorgen voor een topsnelheid van bijna 30 knopen. Het interieur wordt uitgevoerd in een modern whitewash eiken.
In de bouwhal van de Harlinger werf staat ook nog een North-Line 50 die is uitgerust voor een langer verblijf in de Middellandse Zee. Dit schip heeft twee Cummins diesels van 600 pk elk. Dankzij de grote brandstoftanks van 3600 liter is de actieradius riant, namelijk 500 zeemijl bij 18 knoop en 1150 mijl bij 8.5 knoop. De drie schepen hebben CE categorie A.
De North-Line modellen worden gebouwd in polyester, naar ontwerp van Arthur Mursell van TT Boat Design, en hebben romp met een diepe V-vorm. De motorjachten zijn niet alleen snel, maar ook zeewaardig. En dat is in praktijk bewezen; zo werd een paar jaar geleden met een North-Line 42 Dauntless een expeditie naar IJsland gemaakt.
www.north-line.nl