Dubbel feest bij Damen/Amels: order en tewaterlating

Het tweede schip in de nieuwe lijn in de Limited Editions range, een ontwerp van ontwerp van Espen Øino, werd in nog geen half jaar tijd na de introductie verkocht.

Bij Amels en Damen in Vlissingen was er deze week het een en ander te vieren. En tweede Amels 60 uit de nieuwe lijn, een ontwerp van Espen Øino, is verkocht en een 62,5 meter lang Amels 206 motorjacht reed de bouwhal uit en werd daarna te water gelaten (bekijk de video).

De Amels 60 heeft een hybride voortstuwing en energievoorziening. De klant werd bij de aankoop vertegenwoordigd door Moran Yacht & Ship, die ook de supervisie heeft bij de bouw. Moran en de klant zijn samen ook sterk betrokken bij het customizen van het jacht, inclusief de keuze van een eigen ontwerper voor het interieur. De oplevering is voorzien in het voorjaar van 2022. Het ontwerp van Espen Øino, een vernieuwing in de Limited Editions range, werd afgelopen najaar in augustus op de Monaco Yacht Show gepresenteerd en een maand later werd reeds de eerste order voor dit model geboekt. Sinds 2005 heeft Amels reeds 40 Limited Editions motorjachten verkocht.

206 eerste van zes
De Amels 206 die te water werd gelaten is een van de zes opleveringen van de werf en Damen nog voor het zomerseizoen. De eigenaar van de 206, een naam is nog niet prijsgegeven, heeft een eigen kleurschema voor het exterieur gekozen in samenspraak met ontwerper Tim Heywood en het Amels design team: een lichtgrijze romp en een witte opbouw, waarmee de lange lijnen van het jacht worden geaccentueerd. De interieurs zijn ontworpen door Laura Sessa, in samenwerking met de interieurspecialisten van Amels. Op het brugdek zijn twee VIP-suites gesitueerd. In het voorschip is plaats voor twee tenders tot een lengte van acht meter en drie jetski’s. Op het zonnedek is veel te vinden om de gasten te vermaken, zoals een jacuzzi en een Teppanyaki grill. Het schip heeft een volume van 1.161 GT.
De werf levert dit jaar drie Amels jachten op, waaronder deze Amels 206, een aantal refit-projecten, twee Damen SeaXplorers en een Damen Yacht Support Vessel.

www.amels-holland.com

De Amels 206 werd in Vlissingen op een ponton gereden met platformwagens en daarna te water gelaten.