De druk bezochte oprichtingsvergadering in het Maritiem Museum Rotterdam.

Op 16 januari hield het Platform Superjachtbouw van Netherlands Maritime Technology (NMT) een oprichtingsvergadering in het Maritiem Museum Rotterdam, waar circa 90 vertegenwoordigers van adspirant-leden bij aanwezig waren. Daarbij werd ook de nieuwe naam van de vereniging (en het logo) onthuld: Dutch Yachting Society.

Onder die naam zullen de Nederlandse superjachtbouw en toeleveranciers zich in elk geval dit jaar presenteren op de Monaco Yacht Show en de vakbeurs METSTRADE. De komende maanden zal NMT samen met de leden van de Dutch Yachting Society het programma rond de exportpromotie en de merkbekendheid nader invullen. Zoals bekend verliet een groot aantal superjachtbouwers vorig jaar uit ontevredenheid over de belangenbehartiging de HISWA Holland Yachting Group (HHYG) en vond onderdak bij de brancheorganisatie van de maritieme industrie, Netherlands Maritime Technology (NMT), in Rotterdam.

Na afloop van de vergadering konden werven en toeleveranciers zich direct als lid inschrijven. Toelating tot de Dutch Yachting Society gebeurt via ballotage. Lid kunnen worden: jacht- en refitwerven, technische (equipment) toeleveranciers, ontwerp-, design- en engineering bureaus en partners (die geen stemrecht hebben). Voorwaarden zijn onder meer het NMT-lidmaatschap, een ‘onberispelijke staat van dienst’, minimaal drie jaar actief in de superjachtbouw, minimale lengte van schepen 24 meter en een jaaromzet van werven van minimaal 500.000 euro, toeleveranciers 125.000 euro.

www.maritimetechnology.nl