Meer deelnemers Dutch Yachting Weekend

Het Dutch Yachting Weekend in Medemblik was vorig jaar een succes. Wordt dit jaar uitgebreid vervolgd.

Het Dutch Yachting Weekend was vorig jaar in Medemblik zo’n succes dat de tweede editie – van vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni  – veel meer deelnemers telt. Een aantal Nederlandse jachtbouwers sloeg vorig jaar de handen ineen om ondanks het wegvallen van de boatshows door de covidpandemie toch in Nederland gebouwde jachten te kunnen presenteren aan het publiek. Het vervolg wordt groter opgezet.

Het evenement dat in het water en op de kade plaatsvindt bij Contest Yachts, Overleek 5 in Medemblik, zet bekende Nederlandse jachtbouwers in de spotlights: Contest Yachts, Saffier Yachts, Qnautic, KM Yachtbuilders, Jachtwerf Heeg, AdmiralsTender, Lekker Boats, Steeler en Long Island Yachts. De afgemeerde schepen zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers.
Naast de jachtbouwers zal ook een aantal toeleveranciers van o.a. navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dekbeslag, assurantiën en stoffering zich presenteren en worden er lezingen en workshops georganiseerd door het magazine Zeilen. Meer informatie over het inhoudelijke programma wordt vanaf 7 juni gepubliceerd op de website www.dutchyachtingweekend.nl en de websites van de deelnemende jachtwerven en toeleveranciers.
De locatie in Medemblik bij Contest Yachts is een ideale plek om dit evenement te organiseren. In een hal zullen de toeleveranciers zich presenteren. Een groot aantal ligplaatsen voor de hallen biedt ruim voldoende plaats aan de jachtbouwers om hun schepen af te meren en ook zullen er kleine trailerbare boten te bezichtigen zijn op de kade.
Het Dutch Yachting Weekend wordt geheel volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Zo is er de verplichting om zich te registreren bij de ingang van het Dutch Yachting Weekend-terrein. De boatshow wordt gehouden van 25 juni tot en met 27 juni, alle dagen van 11.00 – 18.00 uur.
www.dutchyachtingweekend.nl