Impressie van het Dutch Yachting Weekend.

Vandaag, vrijdag 4 september, is in Medemblik het Dutch Yachting Weekend van start gegaan. Als alternatief van de geschrapte HISWA te water organiseert een aantal Nederlandse werven een kleinschalige show, bij Contest in Medemblik. Er liggen boten in het water van Contest, Saffier, Jachtwerf Heeg, Admiral’s tender en een Q39 RIB, en in een hal staan toeleveranciers. Het geheel is professioneel aangekleed met oranje tapijt op de steigers en de kade, waar ook enkele trailersailers staan.
De toegang is gratis; wel wordt in verband met de coronamaatregelen bezoekers gevraagd zich bij de entree te registreren met de telefoon via een QR code. De looproute voert via de hal met toeleveranciers door de bouwhallen van Contest – waar casco’s in aanbouw liggen – naar de kade en steigers.
Openingstijden: vrijdag 4 september nog tot 21.00 uur. Zaterdag 5 en zondag 6 september 11.00 – 18.00 uur. Adres: Overleek 5A, 1671 GD Medemblik. Parkeren is gratis.
Er worden in deze periode meer evenementen georganiseerd als alternatief voor de natte Hiswa. Een overzicht is te vinden op: https://www.hiswatewater.nl