Eelco Blok directeur NL-America’s Cup team

Voormalig KPN-directeur Eelco Blok, tevens fervent wedstrijdzeiler, wordt de managing director van DutchSail, het Nederlandse America’s Cup syndicaat. Initiatiefnemer/schipper en tweevoudig winnaar van de America’s Cup, Simeon Tienpont zegt in een bericht: “Eelco is de juiste man op de juiste plaats en zeker op het juiste moment. Hij was de enige persoon op onze ‘short-list’ en we zien het als een grote stap voorwaarts in de verdere ontwikkeling van onze campagne.”
Eelco Blok: “Het is een unieke uitdaging om mijn ervaring samen met mijn toewijding voor topsport, vooral de wedstrijdzeilsport, met elkaar te kunnen combineren. Ik ben enthousiast over de vooruitgang die het team tot nu toe heeft geboekt, en onder de indruk van het aantal top-instellingen dat hun commitment reeds heeft afgegeven. We hebben weliswaar een achterstand, maar dat haalt het beste in mij naar boven en ik voel me ook gesteund door de eerste reacties.” Blok zal per 1 maart de werkzaamheden oppakken. Hij blijft in een adviesrol betrokken bij investeerder Reggeborgh.

De Nederlandse America’s Cup campagne werd op 21 januari j.l. officieel gepresenteerd. Nederland is uitdager voor de 36e editie van de America’s Cup, nadat de Koninklijke in Muiden en De Maas in Rotterdam het Royal New Zealand Yacht Squadron had uitgedaagd, die uitdaging is aanvaard en het inschrijfgeld betaald.
De finale om de uit 1851 stammende Cup is in maart 2021 in Auckland. Om daar te komen moet Nederland vijf andere uitdagers verslaan in voorronden. Zie ook Jachtbouw Nederland 1-2019.