Op de voorgrond de Rckstr Jimi; erachter de Elvis. Foto lvz

Rckstr Yachts (spreek uit: Rockstar) is een jong merk dat een jonge, stoere uitstraling nastreeft. De werf bouwt custom aluminium boten voor de klant. De modellen worden naar rocksterren vernoemd.
Zo heet de sloepvariant Jimi, naar Hendrix. Het is een dagboot van 7,00 x 2,70 x 0,60 meter, met standaard een 30 pk Yamaha in een bun. Wie snel wil varen, kan een zwaardere motor kiezen tot 200 pk. Ook een elektrische Torqeedo is een optie.
De ruime kuip is voorzien van gestoffeerde banken; de kussenbekleding is Silverguard van Vyva Fabrics. Dat kan tegen een stootje, en wordt niet heet in de zon. Onder de banken is volop bergruimte. Achterop zijn bakskisten met afwatering. Praktisch detail: in het afgesloten vooronder is een chemisch toilet. Het ontwerp is van jachtarchitect Denis Popov.

Jimi is vooral robuust, Elvis is het andere uiterste: luxueus. Het is het eerste model van Rckstr en meet 9,10 x 2,80 x 0,65 meter. De boot, eveneens getekend door Popov, is een combinatie van speedboot en tender. In de afsluitbare voorpiek staat een tweepersoonsbed, en is een elektrisch toilet. De cockpit, met het stuur aan stuurboord, is knoploos: alle bediening (op de boegschroef na) gaat via het Raymarine-scherm. Er staan 2 + 2 zittingen. In de kuip erachter is een rondzit, ook weer met Silverguard bekleding. Achterop is de motorbun en een zwemplateau, belegd met Flexiteek, en buitendouche.

“Rckstr is voortgekomen uit het idee dat iedereen een rockstar wil zijn”, zegt salesmanager Luuk Kok, “na je werk wil je wel eens even alles van je afblazen. Dat kan met onze boten. Het bedrijf is ontstaan bij las- en staalconstructiebedrijf MNE Alubouw in Mijdrecht, dat casco’s bouwt. We willen eerst deze modellen goed in de markt zetten, maar uiteindelijk ook een 45 voeter gaan maken.”
www.rckstryachts.com